Базу відпочинку біля Рівного таки знесуть? Мова про "Сен Тропе". Два роки тривають судові спори. Прокурори вважають, що містечко відпочинку побудоване незаконно, а його власник каже, це нагадує тиск, бо будівлі законні. Чи зникне база відпочинку біля Рівного, дивіться далі.

 Мінус одна база відпочинку. Рівненські прокурори довели в суді, що приватна фірма облаштувала на майже 90 гектарів землі Олександрійської сільської ради незаконну базу відпочинку. Адже у 2012 році Рівненська районна державна адміністрація уклала з підприємцем договір оренди земельної ділянки водного фонду для рибогосподарських потреб. При цьому, жодних об’єктів нерухомості тоді на земельній ділянці не було.

Проте в договорі оренди земельної ділянки була встановлена охоронна зона магістрального газогону високого тиску. Чинне законодавство забороняє в таких місцях будувати виробничі чи інші будівлі, розміщувати спортивні майданчики, організовувати заходи, пов’язані з масовим скупченням людей, а також палити багаття і розміщувати відкриті або закриті джерела вогню.

Однак суд першої інстанції не задовольнив найголовніший позов прокурорів щодо знесення закладу громадського харчування. Тому правоохоронці подали апеляцію.

Ми поцікавилися й позицією власника бази відпочинку. У телефонній розмові він повідомив, що будь-що зносити відмовляється.

Водночас за словами прокурорів вони проводять усі заходи до виконання рішення суду. Нині, справою займаються органи державної виконавчої служби.

Читайте також: У Рівному затримали чоловіка, який "замінував“ об`єкт критичної інфраструктури