На Рівненщину назавжди повернулися шестеро мужніх воїнів, які захищали Україну від російського агресора: Дмитро Каменчук, Михайло Ткачук, Олександр Усач, Андрій Артклебер, Микола Харук та Анатолій Сачук.

На майдані Незалежності в Рівному провели в останню дорогу трьох Захисників України.

Дмитро Каменчук народився в місті Рівне, проживав у Колоденці Корнинської громади. У Чернігівському юридичному технікумі він здобув освіту в сфері права. Після строкової служби в армії працював оперативним співробітником у Рівненській податковій інспекції, згодом – у Корнинській сільраді, у різних комерційних структурах та найманим робітником. Із дружиною виховували двох синів і доньку. На фронт пішов добровольцем 8 березня 2022 року. Воїн служив на Запорізькому, Донецькому та Дніпропетровському напрямках, за участь у визволенні Харківщини отримав відзнаку. 48-річний старший солдат загинув 23 січня цього року на Харківщині.

Михайло Ткачук
родом із села Невірків Великомежиріцької громади. Після навчання у місцевій школі працював слюсарем у КП «Рівнеелектроавтотранс», згодом – у супермаркеті «Fozzy». У січні 2023 року захисника мобілізували, а в червні він отримав важке поранення руки, переніс багато операцій. Це підірвало здоров'я воїна і 26 січня цього року 45-річний солдат помер. У військового залишилося троє доньок і дворічний онук.

Олександр Усач народився у селі Балашівка на Березнівщині. Після закінчення місцевої школи займався улюбленою справою – працював з деревом. Захисник не мав військового досвіду, але після повномасштабного вторгнення рф покинув роботу за кордоном і повернувся в Україну, щоб добровольцем долучитися до лав ЗСУ. Проте серце Героя не витримало, 20 січня цього року 49-річний молодший сержант помер у лікарні. У нього залишилося четверо дітей.
Поховали Героїв на кладовищі «Нове» в Рівному.

У Березнівській громаді попрощалися із загиблим Андрієм Артклебером. Захисник народився у 1987 році в Рівному. У ранньому дитинстві залишився сиротою, виховувався в селі Балашівка в дідуся та бабусі. Згодом із сім’єю проживав у селі Бистричі. Воїн захищав Україну від московських окупантів з липня 2023 року. Свій останній бій 36-річний стрілець-помічник гранатометника аеромобільної роти прийняв 17 січня 2024 року у Луганській області.

Болюча втрата у Шпанівській громаді. На фронті обірвалося життя захисника Миколи Харука із села Малий Олексин. Військовослужбовець загинув 21 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в Херсонській області. Поховали Героя в рідному селі.

Бабинська громада провела в останню дорогу Анатолія Сачука. Захисник народився у селі Дмитрівка. Воїн загинув під час виконання бойового завдання 21 січня 2024 року в Донецькій області. Поховали Героя в рідному селі. Йому назавжди буде 39…