Рівненщина створила власний аналітичний портал.

 Про це повідомили в Рівненській облраді.

Учора команда проєкту USAID «ГОВЕРЛА» презентувала керівникам області та тергромад аналітичний портал Рівненщини. Це інтелектуальна система аналізу даних і підтримки прийняття управлінських рішень.

Її можуть ефективно використовувати спеціалісти не лише на рівні області та територіальних громад, а й бізнес, донори чи громадськість.

Платформа містить інформацію про інвестиційну привабливість регіону, об’єкти будівництва, заклади охорони здоров’я, центри надання адміністративних послуг, заклади освіти, а також кількість внутрішньо переміщених осіб у розрізі районів Рівненської області.

Як розповіла провідна експертка проєкту Катерина Степанчук, насамперед це дасть можливість налагодити співпрацю між тергромадами, аналізувати дані різних сфер діяльності, порівнювати основні показники, прогнозувати певні події, реагувати на надзвичайні ситуації та оцінювати ризики.

Аналітичний портал містить штучний інтелект, машинний зір і машинне читання. У подальшому система буде інтегруватися з державними реєстрами (реєстр знищеного майна, будівельний контроль, реєстр речових прав, закупівлі - Prozorro та ін.), обласними та реєстрами громад.

Усі дані платформи захищені від несанкціонованого доступу.

Представники проєкту повідомили, що цьогоріч очікується створення нових інтерактивних дашбордів порталу й оновлення вже наявних. Водночас представникам громад будуть проведені додаткові тренінги для користування системою.

Перейти на аналітичну платформу можна за покликанням.