30 водіїв Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф РОР здобудуть нову для Рівненщини професію – «екстрений медичний технік».

 Про це повідомили в Рівненській облраді.

В «екстренці» розповідають, що водії - це важлива складова виїзної бригади, оскільки вони не лише транспортують медиків до пацієнта, потім - хворого до медичного закладу, а й часто допомагають проводити реанімаційні дії.

Засвоєння нових знань дасть можливість підвищити якість надання екстреної медичної допомоги. А відтак це посилить командну роботу в різноманітних критичних ситуаціях.

Спеціалізований навчальний курс триватиме з 6 лютого до 26 квітня.

Теоретична частина відбувається онлайн. Практична ж частина проводиться на базі навчально-тренувального відділу «екстренки».

12 лютого відбулося перше практичне заняття. Водії вчилися проводити базову серцево-легеневу реанімацію в педіатричного пацієнта з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора, надавати допомогу при обструкції дихальних шляхів стороннім тілом у немовлят і дітей.

Навчання проводиться в межах співпраці з Чернівецьким медичним фаховим коледжем.

Як відомо, наприкінці минулого року Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги та навчальний заклад підписали меморандум про співпрацю.