119 років від дня народження письменника Уласа Самчука відзначили у Рівному. Традиційно у цю дату також нагороджують теперішніх письменників за вагомий внесок у розвиток літератури. Хто переміг у цьому році - далі у сюжеті.

У Рівному відзначили 119 роковини від дня народження Уласа Самчука. Вже традиційно у цей день, вручають премії авторам Рівненщини. Цього року на здобуття відзнаки претендувало п'ять рівненських авторів - лауреатами стало двоє.

Кулеметник, поет і фотограф Максим Кривцов загинув на передовій 7 січня у віці 33 років. Літературну премію Уласа Самчука за книгу "Вірші з бійниці" отримала сестра загиблого героя, Олена Крупко. Вона розповідає, Максим був учасником Революції Гідності. Також був дуже творчою людиною.

Людмила Марчук, рівненська письменниця та журналістка, розпочала писати роман "Я звідси не поїду" багато років тому. Проте після загибелі свого сина Богдана Гордійчука, який поклав своє життя на Харківщині, довго не могла продовжити роботу. Розповідає, навіть не думала що отримає премію за свою книгу. В основі роману закладена реальна історія нашої країни.

Цьогоріч, лауреатами премії Уласа самчука стали люди, яких безпосередньо торкнулася війна. Максим Кривцов, який загинув на фронті, втім навіть там продовжував писати та популяризувати українську культуру. Людмила Марчук, мама загиблого героя, яка змогла себе взяти в руки та закінчила свій роман, який і відзначили літературною премією.

Читайте також: Скільки студентів навчаються на Рівненщині