Управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації оголошує конкурс на одержання у 2024 році Стипендії голови Рівненської обласної державної адміністрації та голови Рівненської обласної ради діячам культури та мистецтва.

Стипендія призначається громадянам України віком від 35 років, які здійснюють свою мистецьку діяльність у сферах літератури, музичного, образотворчого, театрального, хореографічного, декоративно-ужиткового мистецтва, кінематографії й фотомистецтва та інших видах художньої діяльності на Рівненщині й мають вагомі творчі досягнення.

Щороку призначається п’ять стипендій голови Рівненської обласної державної адміністрації та голови Рівненської обласної ради діячам культури та мистецтва в розмірі двох тисяч гривень на місяць.

Пропозиції на здобуття Стипендії вносять структурні підрозділи у сфері культури органів місцевого самоврядування, обласні заклади культури і мистецтва, мистецькі навчальні заклади, творчі спілки та шляхом самовисування претендентів.

Для участі у конкурсі на одержання Стипендії до 26 березня 2024 року управлінню культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації подаються такі документи:

  1. лист-клопотання;
  2. характеристику кандидата. Характеристика повинна містити також визначення професійного, творчого потенціалу претендента;
  3. копію документа, що посвідчує особу претендента;
  4. довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;
  5. матеріали, що підтверджують творчі досягнення (перелік, копії);
  6. згоду на обробку персональних даних претендентів відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Претенденти на здобуття Стипендії шляхом самовисування подають:

  1. заяву у довільній формі;
  2. автобіографію;
  3. дві рекомендації від провідних діячів культури і мистецтва. Рекомендаційні листи заповнюються у вільній формі і повинні містити визначення професійного, творчого потенціалу претендента;
  4. матеріали, що підтверджують творчі досягнення;
  5. копію документа, що посвідчує особу;
  6. довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою;
  7. згоду на обробку персональних даних відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Прийом заявок за встановленою формою здійснюється до 26 березня (включно) 2024 року за адресою: 33028, м. Рівне, майдан Просвіти, 1, каб. 116. оригінал документів з підписами або на email: kultura@rv.gov.ua з поміткою «на конкурс стипендій діячам культури». Матеріали мають бути з підписами у PDF-форматі.

Документи, що не відповідають цим вимогам і подані з порушенням терміну подання до розгляду не приймаються.