В Рівному міграційники вперше провели тестування іноземця та його дружини для отримання дозволу на імміграцію. Про це повідомляють в управлінні ДМС у Рівненській області.

Нещодавно до Закону України «Про імміграцію» та Постанови Кабінету Міністрів «Про деякі питання у сфері міграції» внесено зміни щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства.

Відтак, однією з умов отримання дозволу на імміграцію в Україну іноземцем, який перебуває у шлюбі з громадянином України понад 2 роки, визначено успішне проходження тестування подружжям.

Гвідо та Любов у шлюбі перебувають майже 12 років. Наразі іноземець проживає за тимчасовою посвідкою і подав до Рівненського міського відділу документи на надання дозволу на імміграцію в Україну.

Міграційники, провівши всі перевірки, завершили процедуру оформлення дозволу на постійне проживання тестуванням подружжя у режимі аудіо та відеозапису.

Тестування вважатиметься пройденим, якщо відповіді пари збігатимуться на 90%, тоді факт перебування у шлюбі з громадянином України буде підставою для надання дозволу на імміграцію, - зазначають в управлінні ДМС у Рівненській області.

Читайте також: Правоохоронці Рівненщини затримали зловмисника під час збуту психотропів