Жителі Рівненщини потрапили на гачок аферистів за схемою "позич гроші у борг". Кошти своїм "знайомим" переказали п’ятеро мешканців області. Загалом же жертвами шахраїв упродовж минулої доби стали 22 особи. Про це інформують в поліції Рівненської області.

  • Учора, 22 лютого, близько 17:20 до поліції надійшло повідомлення 35-річної жительки села Тараканів: потерпіла у соціальній мережі отримала повідомлення від знайомої, яка терміново попросила гроші в борг. Жінка відгукнулася та скинула їй майже сім тисяч гривень, утім вказаної суми виявилося замало. "Подруга" попросила ще, запевнивши, що поверне із відсотками.

Утім невдовзі в іншій соціальній мережі жителька Тараканова побачила допис, що сторінку знайомої зламали, а вона стала жертвою аферистів, яким перерахувала загалом 11 тисяч гривень.

  • 43-річній жительці села Кухітська Воля в одному з месенджерів написала "похресниця": терміново попросила позику в 5 000 гривень. Зателефонувала до неї потерпіла лише після переказу грошей і, як виявилось, сторінку дівчини зламали.
  • Крім того, за аналогічною схемою "попався" і 64-річний рівнянин, який позичив своїй кумі 8200 гривень. А 42-річний житель обласного центру перерахував, як він вважав, знайомій, 6200 гривень.

За усіма фактами шахрайств дізнавачі територіальних підрозділів розпочали досудові розслідування за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські проводять розшукові заходи та слідчі дії з метою встановлення зловмисників.

Натомість правоохоронці вкотре наголошують: перші ніж здійснювати перерахунок грошей — ретельно перевірте інформацію. Шахраї можуть представитися будь-ким.

Будьте уважні та бережіть свої заощадження.

Читайте також: Правоохоронці Рівненщини затримали зловмисника під час збуту психотропів