Замість зелених насаджень - стоянка. Ії біля свого підприємства хоче облаштувати тролейбусне управління, аби там розмістити автобуси. Для її облаштування треба зрізати 20 дерев. Мешканці багатоповерхівок на вулиці Данила Галицького проти такої ідеї. Хочуть, аби у них лишився сквер. Організували зустріч з екологами та представниками підприємства.

 Будемо перекривати до останнього, не пустимо жоден транспорт. Оце частина людей, а вийде всі будинки навколо. Ні в якому разі хай не мріють, що їм хтось тут дасть можливість, - каже Людмила Іванченко, учасниця зустрічі.

Йдеться про те, що місто планує віддати частину зеленої ділянки на вулиці Данила Галицького "Рівнеелектроавтотрансу". На ній підприємство хоче побудувати стоянку для закуплених комунальних дизельних маршруток. Мешканці поруч розташованих будинків проти такої ідеї. 

Нам достатньо і того, що тут і так шум безкінечний, вихлопні гази, ще є котельні на твердому паливі, які дозволяють палити шинами. Ми його спокутуємо сповна. А ще шум оцей безкінечний. Вибачте. Мало того, що світлофор цілу ніч щолкає, то ще будуть автобуси щолкати, - каже Людмила Іванченко.

Крім того, додають, дерева, які планують зрізати очищають повітря від вихлопних газів. А їх на території підприємства та на дорозі вистачає.

"Ця ділянка це буфер між промисловою зоною, дорогою і житловим кварталом. Як можна, на мою думку, її знищити, додати сюди твердої поверхні, тобто асфальту, зовсім прибрати дерева, підвищити значно градус тепла в літній період, створити умови, щоб усе, що тут є зливалося на дорогу, не трималося в ґрунті, - каже Варвара Рискова, працівниця екологічного центру Рівненського ПДМ.

Передати цю ділянку "Рівнеелектроавтотрансу" депутати хотіли ще в грудні минулого року на сесії міськради. Однак, через акцію протесту, влаштовану рівнянами перед початком засідання, відклали рішення на довивчення.

Такий проєкт вже виносився на сесію міської ради і тоді хотіли забрати всю цю територію, але люди вийшли на акцію і рішення було відкладено. Зараз пропонується забрати 40 соток землі, де першочергово 20 дерев підлягають вирубці, - каже Ольга Лящук, фахівчиня з адаптації до зміни клімату ГО "Екоклуб".

Знову розглядати це рішення депутати будуть на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 29 лютого. Своєю чергою жителі поруч розташованих з майбутньою стоянкою будинків закликали депутатів не голосувати за це рішення. Для цього навіть зібрали близько 2 сотень підписів.

"Ми закликаємо депутатів не голосувати за це рішення, зберегти зелену зону такою як вона є зараз. Для цього ми також звернулися листом до голів усіх фракцій. Ми просимо провести аналіз генерального плану Рівного і віднайти інше місце для стоянки цих маршруток".

Щоб це донести до широкого загалу противники облаштування маршрутної стоянки на місці зеленої ділянки організували зустріч з екологами, представником підприємства та Департаментом інфраструктури і благоустрою міста. Представники останнього, щоправда, на зустріч не прийшли. Пояснювати скільки дерев зрізатимуть, довелося представнику "Рівнеелектроавтотрансу".

Якщо даже нам виділять всю частину ми її не будемо всю заставляти. От якщо поставити 20 автобусів для видалення, то видалять буквально 20 дерев і подивіться, які ці дерева, вони з памелою, сухі, - коментує Олександр ЛИТВИНЮК, головний інженер КП "Рівнеелектроавтотранс".

Також розповідають навіщо їм потрібна ця маршрутна стоянка.

На сьогодні було закуплено 20 автобусів Автоман, які десь потрібно розмістити. Бо кожен день о 6 годині відбувається виїзд тролейбусів і треба буде в той самий час робити виїзд автобусів. Тобто автобуси будуть заважати виїзду тролейбусів, - додає Олександр ЛИТВИНЮК, головний інженер КП "Рівнеелектроавтотранс".

Однак, чи виділить місто частину зеленої ділянки підприємству буде відомо 29 лютого. Коли депутати на сесії міської ради голосуватимуть за це рішення.

Читайте також: 50 мільйонів на дорогу: у Рівному проводять ямковий ремонт (ВІДЕО)