Мер американського міста-побратима став амбасадором Рівненщини. Впродовж тижня мер міста Атенс (штат Огайо, США) Стів Паттерсон перебував в області з робочим візитом. Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Вражений тими викликами, з якими щодня в умовах війни стикаються українці, пан Стів пообіцяв докладати максимальні зусилля задля допомоги Рівненщині та загалом Україні.

До слова, мер має українське коріння. Його дід родом із Криму, у 1911 році емігрував до США.

Як розповіли в Управлінні міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА, головна увага пана мера була прикута до міста-партнера Острога. Водночас він провів декілька зустрічей із керівництвом області, місцевим бізнесом, прочитав лекцію в Національному університеті «Острозька академія» , виступив з промовою на сесії Острозької міської ради та долучився до вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пан Стів поділився з присутніми своїми враженнями від побаченого і пережитого за декілька днів на Рівненщині.

Я читав лекцію під час повітряної тривоги в укритті. Мене вражає, що не дивлячись на війну, ви продовжуєте навчати дітей, лікувати хворих, розвиватися. Я захоплений. Таке відчуття – ніби моє українське коріння просинається. Запевняю, що після приїзду в Америку докладу максимальних зусиль, щоб уряд США швидше прийняв пакет допомоги для України. Я готовий бути амбасадором Рівненщини та України. Готовий переконувати американців продовжувати надавати допомогу, - наголосив Стів Паттерсон.

Ще під час перебування на Рівненщині пан мер зателефонував одному із сенаторів та переконував голосувати у Конгресі на підтримку України. Казав, наскільки важлива така допомога. У березні він планує здійснити поїздку у Капітолій. Свій виступ перед сенаторами хоче присвятити теж підтримці України.

До слова, партнерські стосунки між Острогом та Атенсом були укладені минулого року за сприяння проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Загалом подібні угоди з українськими містами підписали вісім мерів США. Першим Україну відвідав саме Стів Паттерсон, за що ми йому вдячні. Під час таких практичних поїздок вдається знайти ще більше точок дотику, - підсумувала начальниця управління Ольга Ютовець.

Читайте також: Рівнян запрошують долучатися до Клубу скандинавської ходьби