Допомога ЗСУ, зміни до бюджету та подяки від військових. У Рівному відбулася сесія міської ради. На ній депутати розглянули понад 500 питань. Особливої дискусії викликало питання про виділення одноразової допомоги для мобілізованих. Вирішили — першочергово потрібно виділяти кошти на дрони. Подробиці від Павла Невесенка.

Перед початком засідання офіцер ЗСУ Олександр Курсик вручає подяку міській громаді Рівного за постійну і масштабну підтримку військових. Дякує всім рівнянам, всім платникам податків, усім хто продовжує працювати в тилу наближаючи перемогу.

Потому одна з фракцій запропонували виділити кошти для одноразових виплат мобілізованим, що обійшлося б бюджету міста в кругленьку суму, щонайменше 100-120 мільйонів гривень.

Така ініціатива викликала чималі дискусії у сесійній залі, не стримували свого обурення і присутні у сесійній залі військові. Зокрема боєць Рівненської 104 Бригади ТрО Сергій, переконаний першочергово потрібно допомагати воїнам, які на передовій. Додає нині, на фронті вкрай необхідні дрони та станції РЕБ. Вони врятують не одне життя наших захисників. А робити невеликі одноразові виплати просто викидати гроші на вітер.

Такої ж думки й військовий з третьої штурмової бригади Роман. Він запевняє, військовим не потрібні одноразові допомоги у вигляді 10 чи 30 тисяч гривень. Нині вкрай необхідне озброєння, мобільні станції РЕБ та розвідувальні й ударні дрони, без цього втримати лінію фронту українським захисникам просто не вдасться.

Свою думку з приводу одноразової допомоги мобілізованим висловив і військовослужбовець Олександр Курсик. Він переконаний це потрібна справа, але нині вона не на часі, бо й бюджет Рівненської тергромади не гумовий. Наголошує першочергово кошти потрібно виділяти на дрони та інше озброєння.

Тієї ж думки й секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. Він запевнив допомога ЗСУ залишається пріоритетним питання для міської влади. При цьому наголосив, будуть і надалі виділяти кошти на дрони та інше необхідне нашим захисникам обладнання. Загалом відповідно до прийнятого на цій сесії рішення з міського бюджету на підтримку ЗСУ та питання пов'язані з війною Рівнерада додатково виділила ще 270 мільйонів 900 тисяч гривень.

З урахуванням раніше виділених на ці статті 156 мільйонів загальна сума коштів які містом Рівне буде спрямована на підтримку Збройних Сил України та інші питання пов’язані з війною становить безпрецедентну суму у 427,2 мільйона гривень.

Отож за виділення одноразової допомоги мобілізованим депутати не проголосували, вважаючи такі рішення популістичними від певних політиків. Натомість вирішили допомагати військовим реальними справами.

Читайте також: ДТП у Рівненському районі: травмувалася нетвереза велосипедистка