Майже чверть батьків учнів Рівного не задоволені якістю шкільного харчування. Відповідні результати показало опитування, яке провело міське управління освіти. Що не подобається учням та їхнім батькам, та як вирішуватимуть проблему, дивіться далі у сюжеті.

Це відео двотижневої давнини, яке опублікували учні 18 ліцею Рівного. Його кульмінацією стало звільнення вчительки, яка ображала та принижувала учнів. Натомість проводили й службове розслідування щодо нитки у піці.

Аби дізнатися про основні проблеми якості харчування у школах міське управління освіти провели відповідне опитування серед школярів та батьків Рівного. Воно показало, що не задоволені якістю харчування 16 % школярів, серед батьків цей відсоток становить 17 %.

Очільник управління освіти міста Андрій Мазур виділяє чотири основні проблеми на які вказали опитані респонденти.

При цьому Андрій Мазур додає, в основному відповіді, щодо незадоволення харчуванням у школярів та батьків збігаються.

Найбільше дітям у шкільних їдальнях подобається відбивна, печена картопля, сирники, нагетси, плов та млинці. У 12 ліцеї Рівного, окрім опитування міського управління освіти проводять і власні дослідження, щодо вподобань дітей та батьків. Тетяна Луцюк розповідає, найважливіше це навчати культурі харчування дітей.

Також Тетяна Луцюк розповідає, що найбільше не люблять діти їсти у шкільній їдальні.

Аби вирішити усі проблеми з харчуванням у школі управління освіти міста напрацювало програму покращення шкільного харчування. Найближчим часом вона буде проголосована на сесії Рівнеради. Андрій Мазур сподівається, що вона принесе якісні зміни у школах.

В середньому Обід Рівненського школяра коштує від 48 до 55 гривень. В міському управлінні освіти запевняють будуть і надалі контролювати процес харчування у школах. Ба більше, обіцяють, що у деяких закладах буде проведений ремонт харчоблоків.

Читайте також: У Сарнах буде дозволений рух для транспорту відновленим мостом через Случ