Поселили у будинок та подарували козу. Історія переселенки з Донеччини, яка приїхала на Рівненщину евакуаційним потягом. Менш ніж за тиждень жінці знайшли та облаштували хатину у селі. Більше того, подарували козу. Адже вдома пенсіонерка тримала чимале господарство. Змушена була все покинути через постійні обстріли. Небайдужі селяни відразу прийшли на допомогу. Як жителька зі сходу України облаштувалась на Рівненщині, дивіться далі у сюжеті.

Пані Надія показує будинок у який нещодавно її заселили. Невеличка хатина у селі на Гощанщині має все необхідне.

Надії 71 рік. Приїхала на Рівненщину кілька днів тому евакуаційним потягом з Донеччини. Проживала у місті Селидове, Покровського району.

Попри життя у місті, жінка тримала чимале господарство. Не хотіла до останнього його лишати, та все ж терпіти жахи війни вже було не сили.

По приїзді на Рівненщину, Надія хотіла облаштуватись у селі аби знову тримати господарство. У Гощанській громаді житло знайшли. Це хатина у невеличкому селі. Її власники нині у США.

Осучаснення потребує хіба вуличний туалет. У Гощанській громаді вирішили виготовити новий. Робота нині на завершальному етапі.

Продукти першої потреби пані Надії вже принесли сусіди. Вона у свою чергу обіцяє пригостити їх пирогами з печі. Та сьогодні жінку чекав ще більший сюрприз. Староста села подарував їй козу, адже пенсіонерка мріє мати господарство.

24 березня на Рівненщину евакуаційним потягом з Донеччини приїхало майже 60 людей. Половину з них поселили у Гощанській громаді.

Надія Кавунова теж готова лишатись жити у громаді на Рівненщині. Чоловік помер, на Донеччині залишилась дочка з родиною. Вже теж шукають житло на заході України. Загалом з початку великої війни Гощанська громада прийняла 1500 ВПО. Залишилось жити майже 500 людей. Вони соціалізувались, знайшли житло та роботу.

Читайте також: Рівненщина чекає на другий евакуаційний потяг із Донеччини