За попередньою інформацією у пошуках пального зловмисники «гастролювали» територією Сарненського та інших районів області. Орудували вночі, коли водії вантажівок зупинялись на відпочинок.

Дев’ятого квітня вони у селі Немовичі за допомогою насоса кустарного виробництва відкачали із паливних баків двох припаркованих вантажівок 200 літрів дизелю у заздалегідь підготовлені каністри. Надалі переносили «тару» у своє авто, яке залишили орієнтовно за 200 метрів.

Саме в цей момент їх і викрили працівники управління карного розшуку ГУНП в Рівненській області спільно з місцевими оперативниками.

39-річного жителя села Зносичі у процесуальному порядку помістили до ізолятора тимчасового тримання. Сарненський районний суд обрав йому запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту.

Його «напарнику» — 29-річному односельчанину — вдалось втекти. Втім, через кілька днів він сам з’явився до поліції.

Обом фігурантам слідчі за процесуального погодження Сарненської окружної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні крадіжки, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили орієнтовно два кілограми каміння бурштину-сирцю та зброю. Крім того, у господарстві обох були ємності, наповнені дизелем.

Вилучене у рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.1 ст. 240-1 та 263 Кримінального кодексу України скерували на експертизу.

Поліцейські також встановлюють інших водіїв, які постраждали від дій зловмисників та осіб, які можуть бути їхніми спільниками.