Університети Рівного продовжують підтримувати військовослужбовців та їх родини. В одному з таких скоро навчатиметься ціла сім'я. Які документи потребують для вступу, а також які є пільги для вступників військовослужбовців - далі у сюжеті.

У Рівному військовослужбовці зможуть вступати у ВИШі за різними освітніми програмами на державне навчання. Відповідний проєкт запустили в НУВГП. Також для військових передбачені певні пільги.

Військовослужбовці мають право писати внутрішні вступні іспити у закладі вищої освіти замість складання НМТ. Разом з тим військовослужбовці, а разом члени їх сімей що важливо зауважити мають право на переведення на місця державного замовлення, - розповідає Василь Пасічнюк, заступник директора інституту права.

Костянтин один з таких студентів. Несе службу вже багато років поспіль. Втім, і здобути освіту є одним з пріоритетів для нашого захисника. Тому й вступив до ВУЗу.

Третьокурсник Костянтин порадив і іншим своїм побратимам здобувати освіту за цим проєктом.

Про даний проєкт взнав від своїх військовослужбовців даної частини. Також порадив ще декому також попоступали. Раніше не мав можливості здобути вищу освіту, а зараз думаю що вже третій курс і закінчу скоро, - каже Костянтин Фінкевич, військовослужбовець і студент.

Оксана дружина Костянтина. Вже має одну освіту. На здобуття другої підштовхнув чоловік. Для себе обрала психологію.

Документи на здобуття освіти подаватиме з однієї причини — любить навчатися.

У тому ж університеті навчається і син Андрій. Каже радий що скоро будуть навчатися усією сім'єю.

Для того, аби вступити за таким варіантом для військових та їх сімей, потрібно мати певні документи.

Якщо особа є військовослужбовцем, брала участь у бойових діях важливо мати посвідчення учасника бойових дій так, як пільговий документ.

Такі програми запроваджують у багатьох університетах області та країни. Багато студентів вже отримали дипломи про отримання вищої освіти.