Рівне передало на фронт ще декілька квадрокоптерів. Їх за кошти міського бюджету придбав секретар Рівненської міської ради Віктор Шакризян. Це уже п`ята закупівля в рамках якої місто отримало 356 безпілотників з додатковими акумуляторами. Процес передачі дронів бачили наші журналісти.

Завдяки цьому дрону військо може проводити розвідку, дорозвідку і коригування вогню. В чому особливість саме цього дрону мавік 3 т це термальний дрон і завдяки йому розвідку, дорозвідку і коригування вогню можна проводити й вночі, - каже Борода.

Проблема лиш в тому, що живе такий дрон до 20 годин. Інколи за один день військовослужбовці можуть втратити навіть декілька квадрокоптерів.

Через це місто всіляко намагається підтримувати захисників на фронті.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян уже вп`яте купує за кошти міського бюджету квадрокоптери. Наразі з крайньої закупівлі доотримали безпілотники 8 військових частин. Однак, заручившись підтримкою депутатів та партнерів, зупинятися на цьому Віктор Шакирзян не збирається.

Великі запити, всі хочуть набагато більше, ми своєю чергою теж намагаємося проводити закупівлі. І ми оголосили конкурс ще на 10 млн гривень. Тобто, ми продовжуємо так само закупляти й передавати по потребі та будемо надалі робити ці речі, - резюмує секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Долучився до підтримки військовослужбовців і Рівненський Льонокомбінат. Понад 30 працівників підприємства наразі воюють. Колеги допомагають їм усім чим можуть. Ще однієї нагоди підтримати як своїх працівників, так й інших захисників на Льонокомбінаті пропустити не змогли.

Віктор Шакирзян додає, що без підтримки міста Збройні сили України точно не залишаться.

Читайте також: В Рівненській області завершують посівну ранніх зернових культур