У Рівному прощалися із Петром Гнатюком, на Дубенщині — з В'ячеславом Бужанським. Сарненщина провела в останню дорогу двох воїнів — Станіслава Гайдима та Василя Лисенка.

Петро Гнатюк народився 12 липня 1983 року в Рівному. Закінчив Квасилівський НВК-ліцей, опанував фах зварювальника-рихтувальника. Далі навчався у Київському індустріально-педагогічному коледжі імені Антона Макаренка та Рівненському державному гуманітарному університеті. Служив в армії, а у 2014 році добровольцем став на захист держави у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України. У березні 2022-го Петро повернувся до Збройних Сил України. У липні минулого року отримав почесний нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест». Ця нагорода була особливою, адже у скрутній ситуації Петро взяв на себе командування та вивів з-під обстрілу свій підрозділ, зберігши життя багатьом побратимам. На жаль, 13 серпня 2023 року 40-річний молодший сержант Петро Гнатюк загинув, виконуючи бойове завдання на Запорізькому напрямку.

Станіслав Гайдим жив у селі Немовичі, що на Сарненщині. З перших днів повномасштабного вторгнення Герой став на захист Батьківщини. Служив у військовій частині А4808 на посаді начальника ремонтної майстерні. На жаль, 18 квітня воїн помер у лікувальному закладі міста Запоріжжя. У військовослужбовця залишилась дружина.

Василь Лисенко проживав у Сарнах. В листопаді 2023 року був мобілізований до лав 33-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. На жаль, 17 березня Герой загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. У воїна залишилися дружина, донька та брати.

В'ячеслав Бужанський народився 3 серпня 1996 року. Проживав у селі Гранівка Козинської тергромади. Молодший сержант, бойовий медик загинув 18 квітня в Донецькій області, до останнього подиху залишаючись вірним військовій присязі.

Інформують в Рівненській ОДА