Завтра, 8 травня, у Рівному попрощаються із Героєм Сергієм Герзелем, який загинув у бою за Батьківщину. Про це інформують в Рівненській міській раді.

Сергій Герзель народився 11 березня 1978 року у Горлівці, але все життя прожив у Рівному. Закінчив 9 класів місцевої школи №25, а затим вступив у професійно-технічне училище №11, де отримав спеціальність «Токар, верстатник широкого профілю». По закінченню працював за фахом на Рівненському авторемзаводі.

Сина призвали до армії, але до кінця він не дослужив – через проблеми зі здоров’ям комісували. Сергій повернувся додому й влаштувався на Рівненський радіозавод, де також працював за спеціальністю. Це були непрості часи, тому синові доводилось змінювати роботу. Останні роки працював у Рівненському тресті зеленого господарства, - розповідає мама Героя Тетяна.

Сергій був надзвичайно спокійним, стриманим, тихим, завжди допомагав рідним – мамі, сестрі та двом племінникам.

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Сергій відразу хотів добровольцем піти до ЗСУ, намагався записатися до тероборони, але йому скрізь відмовляли через проблеми зі здоров’ям. А на початку травня 2023 року отримав повістку і відразу пішов на службу. Він казав, що не можна ховатися, якщо треба – значить треба брати до рук зброю, - продовжує мама.

Про військові будні за рік служби син мамі не розповідав, лише про звичні побутові речі, коли мав нагоду говорити – про житло, самопочуття, побратимів.

Я намагалась щось розпитати, щось у нього дізнатися. Бувало кажу «Соромлюсь запитати…», а він так впевнено «А я і не скажу!» Нічого не можна було говорити, тому він і не казав, - пригадує Тетяна.

На жаль, 4 травня 2024 року 46-річний солдат Сергій Герзель загинув на Донецькому напрямку, у бою з противником…

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 8 травня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі «Нове»…