Основна причина - несприятливий внутрішній ринок праці, складна економічна ситуація, низький рівень життя. Так вважають у федерації роботодавців. Цьому також сприяє імміграційна політика сусідніх держав.

Зокрема, Російської Федерції, щодо професіоналів-іммігрантів, які бажають отримати російське громадянство. Польщі – щодо отримання «карти поляка» та претендентів на «blue card» Євросоюзу. Нагадаємо, цей проект зацікавлений залучати фахівців робітничих та інженерних професій з країн-сусідів ЄС. До слова, понад мільйон українців стоїть у черзі на отримання «green card», яка дає право на працевлаштування у Сполучених Штатах Америки.

Тим часом в Україні офіційно працює 20 мільйонів людей. Про це повідомила експерт з питань трудової міграції Тетяна Петрова. З них 4% трудяться неповний робочий день. Середній заробіток українців складає 330 доларів. У той же час нараховується мільйон вісімсот тисяч безробітних. Допомогу з безробіття отримують 298 тисяч громадян. Це в середньому 845 гривень на місяць.