Вони впевнені, цей документ край важливий для трудового люду, адже нині всі і досі працюють за трудовим принципом радянських часів. Втім і роботодавці і працівники зацікавлені, аби новий варіант, який прийматиме Верховна Рада, був справжнім компромісом між двома сторонами.

9 книг, 444 статті - це обсяг проекту нового трудового кодексу. Його розглядають, коректують, доповнюють з 2003 року. Між тим трудові відносини українців досі врегульовані документом, датованим 1971 роком. Чимало норм, прописаних у проекті кодексу, члени Громадської ради вважають несправедливими. Називають, зокрема, право роботодавця змінювати тривалість робочого тижня, легалізацію відеоспостереження на робочих місцях, встановлення випробувального терміну аж до 6-ти місяців і фактичне позбавлення профспілок права захищати працівників. Тож майже кожен учасник "круглого столу" напрацював власні пропозиції до кодексу. Між тим усі обговорення і напрацювання на місцях можуть бути марними, якщо їх не врахують у проекті кодексу, котрий внесуть на голосування до Верховної Ради.

Усі напрацьовані пропозиції Громадська рада передаватиме одразу кількома каналами - як безпосередньо народним депутатам, так і через причетні громадські організації та Федерацію профспілок. Обіцяють не зволікати, щоб у проекті думку Рівне нщини таки врахували.