Три десятка козачат захищали у Рівному свої уміння. Вихованці шкіл та секцій бойового гопака зустрілися на семінарі, щоб показати хто що уміє та знає. Таким заліком тренери готували своїх підопічних до Всеукраїнського семінару.

Він у свої дев'ять років уже не тільки гопака уміє. Козацькому мистецтву навчається три роки у школі "Джура" у Дубровиці.

Олексій та ще три десятка вихованців різних шкіл та секцій бойового гопака, що працюють на Рівне нщині , зібралися, щоб підготуватися до Всеукраїнського семінару. Усі вони претендують на рівень майстерності "жовтяк".

Козацька філософія полюбилася дівчаткам. Марійку у секцію бойового гопака привів сусід. Тепер вона у школі від кривдників захищається сама, а ще обороняє своїх сестер та однокласниць.

Все частіше останні роки цікавляться козацьким бойовим мистецтвом дорослі. Маленькі вихованці приводять у секції своїх батьків.

Виконала вправи й завдання обласного семінару лише половина вихованців. Вони отримали право на початку липня захищати свій рівень на Всеукраїнському семінарі у Івано-Франківську.