Рівненські незрячі нарешті отримають поводирів. Міські чиновники розв'язали кабмінівську головоломку, яка з початку року незахищені категорії населення частково залишила без допомоги. У рівненському бюджеті уже передбачили 50 тисяч гривень виконавцям громадських робіт. Ще стільки ж надасть Фонд страхування на випадок безробіття.

Рівне нських незрячих незабаром знову водитимуть. Соціальну послугу планують відновити вже за тиждень.

Із січня через зміни у законодавстві Центр Зайнятості не міг скеровувати на громадські роботи безробітних. У Законі про зайнятість з’явилися зміни про їхню організацію. Заробітну плату мають виплачувати на підставі співфінансування. Тепер коли гроші у бюджеті передбачили, у центрі зайнятості почали підбирати кандидатури.

Працювати очима, додає Сергій Повальчук, робота специфічна, погоджуються не усі. Колишні виховательці дитячого садочка Лілії Бабіч допомагати незрячим підопічним подобалася. Але працювати на громадських роботах можна лише 6 місяців на рік.

За місяць за повний робочий день за виконану громадську роботу безробітні отримують суму рівну прожитковому мінімуму. Наразі це 1150 гривень. Міські обранці звернулися листом до законодавця, щоб він усе ж переглянув зміни про організацію громадських робіт. Попередній варіант Закону, пояснюють, економив державні гроші.

Якщо у Києві до позиції рівненських чиновників дослухаються, то кількість громадських працівників збільшиться.