Рясні опади в Європі накоїли вже чимало лиха. Сильні дощі на Рівненщині цьогоріч теж не дивина. І хоч масштаби не такі, раптовий дощ , перетворює наше місто на Венецію. "Плавають"' дороги, подвір'я, присадибні ділянки, а часом і самі будинки. Чому підтоплює обласний центр та як довго це триватиме?

Всесвітня павутина переповнена відеороликами про наслідки злив у Рівному. Найчастіше можна побачити кадри з центральних вулиць міста: Чорновола та Степана Бандери. Це найболючіша точка у Рівному, говорять у міській раді. Труба, яка прокладена тут, не дозволяє пропустити велику кількість опадів. А сама зливова система міста будувалась у 60-70 роках та не розрахована на потужні опади.

Не менш проблемним є перехрестя Данила Галицького та Київської, а ще відрізок вулиці навпроти третьої поліклініки. У період сильних опадів мешканцям міста допомагають рятувальники.

У мешканців цих вулиць вода у подвір'ї та в будинку з'являється часто. І не лише через зливи, а й завдяки підняттю рівня грунтових вод. Ще однією причиною підтоплення осель є необачність самих рівнян.

Натомість, синоптики заспокоюють. Зливи, які розпочались у середині травня та продовжились у червні - неаномальне явище. Воно прогнозоване та викликане змінами у кліматі.

Однак, липень та серпень цьогоріч, говорять синоптики, буде дуже спекотним. Зумовлено це гарячим повітрям з Північної Африки.