У неділю 23 червня урочище Любленець, що під Ковелем, приймало заключний етап чемпіонату Європи з мотокросу у класі EMX OPEN. Серед учасників престижного міжнародного турніру вперше був і представник Рівненщини - Станіслав Огородник.

На Ковельщині мало визначитися ім’я нового чемпіона Європи з мотокросу. Основними претендентами на золото були росіянин Олександр Бугрєєв та латиш Томс Мацукс. Шанси на бронзу мав українець Андрій Буренко, а для рівнянина Станіслава Огородника це був дебют у змаганнях такого рангу.

Принципова боротьба між претендентами на чемпіонство розгорнулася вже у першому заїзді, в якому вони декілька разів змінювалися позиціями. Латвієць навіть допустив падіння, але наздогнав та випередив суперників. У другому заїзді перевага Мацукса була беззаперечною, знову перемога, якої втім не вистачило, аби здобути золоті нагороди.

А лаври переможця дісталися росіянину Олександру Бугрєєву, який на стабільному рівні провів заключний етап чемпіонату Європи.

Падіння на старті другого заїзду не дозволило поборотися за бронзові нагороди Андрію Буренко, а рівнянин Станіслав Огородник за підсумками двох заїздів посів 15 місце.