Не дійшли додому дві сотні метрів. Троє загинуло, а двоє потрапили до лікарні. Слідчі з'ясовують обставини кривавої ДТП, яка сталася 16 червня біля села Шостаків Рівненського району. Водій, який роз'їхав компанію друзів понад два місяці знаходиться під вартою, родичі загиблих вимагають правосуддя.

Як усе відбувалося мають декілька версій. Кожну перевіряють. За однією, шістьох статистів розставляють на обочині дороги. Тут, за свідченнями уцілілих у ДПТ друзів, їх наздогнав та роз'їхав мікроавтобус.

Анна разом із молодшою 16-річною сестрою Іриною, її подругою Настею та товаришем Володею із Рівного приїхали до бабусі у село ШостакІв допомогти на городі. Товаришувала між собою не тільки молодь, а й їхні батьки.

Нічого лихого напередодні мама сестер не відчувала. Так само була спокійною за свого 19-річного Юрія і його мама. Із села Пересопниця, де вони живуть, відпустила сина на ту ж дискотеку із товаришем — 24-річним Андрієм. Там Юра домовився зустрітися із Іриною. На дискотеку хлопці поїхали мопедом.

Разом із Юрієм загинула Ірина та Андрій. Вони йшли позаду колони.

Слідчі встановлюють видимість, заміряють, на якій відстані водій побачив компанію за умови ввімкнутого ближнього та дальнього світла. Інша версія: друзі йшли не узбіччям, а по асфальту, правою стороною дороги. Відтворювали ДТП і за свідченнями водія. Його версія: юнак у білій куртці йшов не позаду, а на початку компанії, також хтось у темному одязі йшов за мопедом й прикрив собою катафоти. Як наслідок, п'яний водій не зорієнтувався й не встиг вивернути кермо. Рідні дивуються зухвалості підозрюваного. Не вірять, що гурт із шести чоловік він побачив запізно.

В ході слідства призначили 36 експертиз, 25 уже провели. Те, що підозрюваний у момент ДТП був п'яним, підтвердила судово-медична експертиза. Найближчі 10 років він має усі шанси провести за гратами. Щодо міри покарання товариша, який сидів поряд у час наїзду, то притягнути його можуть до цивільної відповідальності. Як і обвинувачений, чоловік не надав допомогу збитим. Натомість, своєму товаришу допоміг відкотити мікроватобус із місця ДТП й заховати у найближчому обійсті.

Рідні потерпілих понад два місяці чекають вибачень від чоловіків. Загиблий Юрій та п'яний водій брати у четвертому коліні.

Дивіться також: На Рівне нщині нетверезий водій в’їхав у групу пішоходів