Звання почесного громадянина міста Рівного посмертно присвоїли Надії Маринович, засновниці центру Надії. Отримати диплом від міського голови до Рівного нині завітав брат покійної. Правозахисник, віце- ректор Українського католицького університету, учасник групи "Першого грудня" Мирослав Маринович заодно презентував рівнянам власні книжки та свій світогляд.

Переповнена світлиця в 15 школі не вміщає усіх охочих зустрітися із знаним в Україні та за її межами правозахисником Мирославом Мариновичем. Організована рівненською Просвітою зустріч викликала неабиякий ажіотаж серед охочих дізнатися думку метра про сучасний стан в Україні. МИрослав Маринович стверджує, суспільство хворе. Духовна онкологія поїдає його з середини.

Аби вилікувати рак суспільства необхідно кріпити його дух, впевнений пан Мирослав. Він стверджує, сьогодні в Україні усі проблеми будуються на слабкій духовності людей. САме її варто відроджувати в першу чергу.

Пан Маринович вважає, що нині в країні немає жодної політичної сили, яка б могла повести за собою духовних людей. Тому радить політикам забути про вибори і працювати виключно на благо народу. АДже, на його думку, громадянське суспільство в Україні є. Проте, воно надто кволе, аби зрушити з місця економічний та духовний застій держави.

І наостанок зустрічі Мирослав Маринович отримав подарунки від міського голови та рівненської Просвіти - книгу та фотоальбом зі світлинами нашого міста. Пообіцяв, за можливості обовз'яково ще раз зустрінеться із рівнянами та відповість на усіх їх запитання. Головне, аби вони були готові прийняти його світогляд та рухатися вперед.