Активісти пішли штурмувати Банкову, повідомляє Громадське ТВ. "Невідомі люди пішли на штурм. Хто саме незрозуміло – чи це провокатори, чи активісти Євромайдану", - уточнив журналіст Дмитро Гнап. Вже є постраждалі як серед мітингувальників, так і серед правоохоронців. На штурмовиків напав "Беркут".

20-00

Міліція частково встановила ініціаторів безладів у столиці. Про причетність цих громадян до подій у центрі столиці повідомляють активісти, які нещодавно були затримані правоохоронцями.

Зокрема, неправомірні дії біля Кабінету Міністрів України були організовані за активної участі близько 100 громадян, дії яких координував громадянин на ім’я Андрій Фещук.

До правопорушень біля Адміністрації Президента України причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під наглядом Дмитра Корчинського.

Крім того, затримані повідомили, що безлад біля будівлі Київської міської державної адміністрації супроводжувався представником Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на прізвище Мірошниченко.

МВС України - https://www.facebook.com/mvs.gov.ua

19-00 До центрального госпіталю МВС України станом на 18.00 було доставлено 35 правоохоронців, які отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Наразі постраждалим надається вся необхідна допомога. - МВС України

18-52 Суд заборонив проведення акцій у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, де знаходиться резиденція "Межигір'я" Віктора Януковича. Про це повідомив керівник відділу зв’язків із громадськістю міліції Київської області, якого цитує Громадське ТВ.

18-15 До бригад невідкладної медичної допомоги звернулися 53 особи. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я Київської міськдержадміністрації.

18-00

Maksym Savanevsky ‏@maksm "В захопленній Київраді сюр :) купа народу в колонному залі, і якийсь хлопець на роялі грає класику якусь #євромайдан"

17-50

"Міліція перекрила нам дорогу на Межигір'я. Переговори тривають", - повідомив активіст Віталій Уманець у ФБ.

17-10 Тим часом на людей на Банковій у Києві напав "Беркут". Як повідомляє фотограф "Української правди", їх декілька тисяч.

"Б'ють усіх без розбору – активістів, журналістів… Люди у формі "Беркута", - сказав він.

16-45

Опозиція заявляє, що агресивні дії на Банковій - провокація з боку влади. Про це заявив Петро Порошенко на прес-конференції опозиції.

Він розповів, що вирушив із помічниками під АП, де знайшов близько тисячі людей, агресивно налаштованих. Порошенко назвав їх "тітушками". Відношення до Свободи вони не мають. Вони, закриваючись масках, підбурювали мітингувальників йти на штурм.

16-30

Станом на 16-00 у провокативному штурмі постраждали вже 15 міліціонерів.

14-00 Очеплення із автобусів "Беркуту" розштовхують бульдозером. На подвір'я кидають димові шашки і фаєри. Трохи згодом людей відтіснили на Інститутську. З Майдану Незалежності туди підходять все більше людей.

Люди стали на заваді бульдозеру. Серед протестувальників проти штурму АП співак Олександр Положинський.