Рівненські учасники антитерористичної операції надіслали близько 200 звернень до міського голови Рівного Володимира Хомка. Вони прохають про ви­ділення земельних ділянок для будівництва. Чи знайде місто одразу таку велику кіль­кість землі і чи судилося зверненням наших героїв бути реалізованими?

- Щоб забезпечити всіх учасників АТО землею, мною було дано розпорядження відповідним виконавчим структурам знайти таку земельну ділянку і підготувати необхідну дозвільну документацію, – розповів Володимир Хомко. – Підхожий масив землі ми знайшли в районі вулиці Костромської. Це орієнтовно навпроти вулиці Пухова та автосалону «Шкода». Я вже дав доручення розробити проект детального планування цієї ділянки. Такий проект коштуватиме міському бюджету приблизно 900 тисяч гривень. А після того цей масив буде розділений на ділянки по 10 соток. Таких ділянок там буде приблизно триста. Отже, всіх тих, хто звернувся із заявами, ми зможемо забезпечити ділянками.

Місце хороше. До ділянки прилягають дві дороги з асфальтним покриттям. Є інші комунікації. До того ж це земля практично в межах міста і в хорошому з екологічної точки зору місці. Ми стараємося зробити так, щоб усі дозвільні документи були виготовлені за зиму, а на весну ми б могли їх виділити. Щоб люди з весни починали будуватися. Якщо наді­йдуть нові звернення щодо виділення ділянок, то будемо шукати інше місце. Але постараємось зробити так, щоб усі учасники АТО отримали земельні ділянки компактно та щоб вони були рівноцінні, аби ніхто не був ображений. Але не думаю, щоб знайшлись невдоволені, адже район справді дуже хороший. До речі, він почав інтенсивно забудовуватися з боку сарненського кільця.



pic

pic

pic

pic