У Рівному затримали на хабарі заступника голови облдержадміністрації Тараса Пустовіта. Вісім тисяч доларів взяв чиновник від жінки – підприємця аби сприяти їй виграти тендер у перевезенні пасажирів на приміських маршрутах. Хабарника затримали на гарячому працівники СБУ разом з прокурорами. Тарас Пустовіт вже затриманий і відсторонений від роботи.

Помітили! А ще правильніше сказати – заговорили. Все після того як Тарас Путовіт отримав вісім тисяч доларів хабара.

Тарас Пустовіт був не лише заступником голови рівненської ОДА, а й головою комітету з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування. Вісім тисяч доларів хабара взяв у жінки - підприємця чим гарантував перемогу у тендері перевезень на одному з маршрутів.

Мічені стодоларові купюри були вилучені у автомобілі чиновника. Відразу був затриманий і сам хабарник. Тарас Пустовіт дану подію ніяк не коментує, не дає пояснень і прокурорам. Натомість заговорив голова РОДА Віталій Чугунніков і повідомив, що Пустовіт не працюватиме до завершення розслідування.

Нагадаємо, Тарас Пустовіт вісім років був міським головою Острога. Після революції став заступником Сергія Рибачка. Цього річ Пустовіту виповниться 50 років. Де святкуватиме ювілей – на волі чи у камері – вирішить суд.

За останні роки жоден чиновник, який взяв хабара не сів за грати. Це підтвердили і у прокуратурі області. Для прикладу, начальник відділу містобудування, архітектури та будівництва Рівне нської райдержадміністрації Анатолій Храбан, у жовтні минулого року вимагав та отримав від рівнянина — 400 доларів США. Чиновника затримали. Вже й засудили. Вирок – втрата посади та 34 тисячі гривень штрафу. Що буде з Пустовітом – вирішить Феміда.

Ніхто й не сумнівається, що про даний резонансний хабар незабаром забудуть. Поки прокуратура наполягає аби чиновника взяли під варту на час розслідування, а також арештували його майно.