Один з учасників проросійської спільноти у соціальній мережі Вконтакте, що виступив для російських ЗМІ, виявився рівнянином.

Спільнота Рівне нська Народна Республіка (РНР) досі функціонує в соцмережах. Ба більше - кількість учасників у проросійській спільноті зростає. З записів у групі можна зробити висновок, що модератори групи РНР не місцеві, а лише наповнюють спільноту фейковими новинами з аналогічних пабліків.

Увагу Rivne1.tv привернув відеозапис рівнянина Руслана, який через скайп виступає для російського ток-шоу «На самом деле» у рубриці «Люди говорят». Як вдалось з'ясувати, герой російської телепередачі дійсно є мешканцем Рівного.

Руслан Комар у сюжеті для ЗМІ сусідньої країни розповідає про те, як йому важко жити у Рівному (в економічному плані), як українці воюють не за державу, а за себе й як розпочинався Майдан, якого, на думку парубка, можна було б уникнути.

Примітно, що розмова Руслана з Рівного насичена багатьма цитатами різних людей, прикладами з психологічної практики та спогадами про Радянський Союз, що не викликає довіри й створює ефект штучної розмови.

Схожий матеріал про діяльність РНР вже писали рівненські журналісти. Ось як виглядає один з коментарів під статтею, зі слів якого можна судити про те, що це може бути коментар самого ж учасника відео...

pic