Найближча п'ятниця тринадцяте стане символічним днем для усіх рівнян. Бо цього дня попри всі можливі забобони їх очікує сюрприз - оновлені тарифи на проїзд у маршрутках. Затвердили їх сьогодні на засіданні міськвиконкому. Не обійшлося без претензій та переконувань. Скільки відтепер платитимуть рівняни, аби скористатися послугами місцевих маршруток?

Майже дев'ять місяців рівненські перевізники переконували усе місто: працюють у збиток, розвиватися не можуть, тож вартість проїзду треба піднімати. На усі аргументи про невідповідність ціни та якості послуг апелювали - вся Україна піднімає, то ж чим Рівне краще? Навіть страйкувати кілька разів обіцяли, та врешті - домовилися. Чергову спробу вплинути на членів Рівне нського міськвиконкому зробили і на сьогоднішньому засіданні.

А ще кажуть: вартість пального - це понад 50 відсотків від тарифу. Від цього залежать і такі розрахунки ціни перевезення. Управлінці підтверджують: така плата цілком допустима.

Рішення непопулярне - та приймати його треба, переконує міський голова. Тим паче про це домовились і у переддень запланованого страйку маршрутників. Та наголошує: 3 гривні за проїзд - це іще один стимул привести маршрутки до ладу.

Перевізники обіцяють: днями оголосять телефон довіри своєї громадської організації, куди окрім управління транспорту, можна буде поскаржитися на водіїв-хамів, брудні салони чи інші незручності у маршрутках. А поки рівнянам треба готуватися до нових цін. Бо ж члени виконкому таке непопулярне рішення підтримали. Тож уже з цієї п'ятниці - 13 лютого - рівняни платитимуть за проїзд у маршрутках по три гривні.