На Рівненщині сільського голову затримали на хабарі. 504 тисячі гривень отримав чоловік. Такої суми неправомірної вигоди правоохоронці ще не пам’ятають в області. Мова йде про село Обарів, що неподалік Рівного. Сільський голова зажадав немалі гроші за виділення землі. Хабар отримав і відразу на гарячому був затриманий.

Подія бере свій початок ще з листопада минулого року. Мешканець Житомирської області повідомив правоохоронців, що сільський голова села Обарів, що у Рівне нському районі вимагає з нього хабара.

Чоловік з Житомирщини хотів придбати помешкання у селі Обарів. Це був колишній млин, який попередні власники переобладнали під будинок. Підвели і комунікації. Втім земля біля оселі , а саме 15 сотих прибудинкової території були нічийними. Новий власник хотів її отримати.

У 504 тисячі гривень хабара оцінив сільський голова отримання даної землі. Покупець нібито погодився. Приїхав з Житомирщини в Обарів і поселився у парк – готелі Швейцарія. Отримувати гроші у номері очільник села відмовився, запропонував сісти у автомобіль. До засідки був готовий. Адже навкруги даної території розставив людей, які спостерігали чи немає поряд правоохоронців.

Коли гроші були у автомобілі сільського голови він рушив, його затримали при виїзді з парк – готелю. Чоловік свою вину не заперечував. У всьому зізнався. Та він не один фігурант даної справи. Попався і землеупорядник, який взяв 50 тисяч гривень з даної суми за оформлення документів. Зараз двоє чоловіків перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Обарів знаходиться поряд з обласним центром. Село ще називають «царським». Адже тут побудовано чимало елітних будинків. Земля дуже в ціні. Працівники Убозу кажуть, даний сільський голова на посаді 10 років. Він вже не вперше має проблеми із законом. Але дана сума, а саме 504 тисячі гривень – рекордна для Рівне нщини. За такий хабар чоловік на довго може сісти за грати.