Сьогодні, 20 березня, Рівненський міський суд обрав міру запобіжного заходу Обарівському сільському голові. Нагадаємо, чоловіка затримали на хабарі у півмільйона гривень. Це рекордна сума для Рівненщини. Очільника села відразу взяли під варту, він кілька днів провів в ізоляторі тимчасового тримання.

Біля Рівне нського міського суду сьогодні було гаряче. До його стін прийшли як прибічники, так і противники обарівського сільського голови. 54-річному Івану Тимощуку обирали міру запобіжного заходу. 17 березня чоловіка затримали на отриманні хабара у півмільйона гривень. Таку суму голові дав мешканець Житомирської області, який хотів отримати в Обарові землю. Івана Тимощука затримали за кілька хвилин як він взяв гроші. Відразу помістили в ізолятор тимчасового тримання. Односельчани, які прийшли сьогодні на суд, вважають що це підстава.

Чи була це чиясь помста, а ще простіше підстава, правоохоронці сумніваються або ж принаймні поки мовчать. Втім не лише прихильники сільського голови зібрались на суді. Дехто відверто обурювався його поведінкою.

Прокурор та слідча наполягали, аби Івана Тимощука взяли під варту на 60 днів з мірою застави у 548 тисяч гривень. Після заслуховування всіх сторін суддя Мар’ян Головчак підтримав це рішення. Сільського голову після слухання повезли у СІЗО. Якщо чоловік знайде 548 тисяч гривень і переведе їх на рахунок суду – його відпустять.