Засідання «бюджетної» комісії облради зірвали. А зробили це недисципліновані депутати обласної ради, які не з‘явились на попередньо анонсоване засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків. Тому через відсутність кворуму воно не відбулось, його перенесли на завтра, 24 березня, 11-00 год.

Так сталось через те, що Олексій Кособуцький попередньо обіцяв взяти участь у засіданні, але за 3 хвилини до початку засідання повідомив, що його не буде, розповів заступник голови постійної комісії Петро Дубас.

Загалом до складу комісії входить 10 депутатів. На засідання з’явились 5 обранців – Петро Дубас, Олександр Андріюк, Віталій Бойко, Василь Кльоп та Григорій Шумейко. Засідання є правомочним лише за наявності кворуму – більше, ніж половини членів комісії, тобто шести депутатів. Крім Олексія Кособуцького не з‘явились на засідання комісії депутати: Олеся Ткачук, Юрій Андришин, Анатолій Юхименко, за словами пана Дубаса з об‘єктивних причин. Віктор Кривун давно не відвідує засідань постійної комісії.

Незважаючи на те, що приймати рішення депутати сьогодні не мали права, все ж вони обговорили рівень дисциплінованості свої колег, які не беруть участі у роботі постійної комісії. Відтак звернулись до голови облради Михайла Кириллова, який відвідав засідання, обговорити з кожним депутатом, який не бере участі у роботі комісії, його можливість переходу до інших постійних комісій облради, щоб не повторювалися подібні інциденти. Також проситимуть розглянути рівень депутатської дисципліни профільну постійну комісію з правових питань, гласності, депутатської діяльності, етики та Регламенту, яку очолює Степан Молчан.

На засіданні планували розглянути питання щодо погодження переліку об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, що фінансуватимуться за рахунок залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету, що утворився станом на 01.01.2015 та щодо погодження змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2015 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради