Місто засинає - "Бахус" прокидається. Єдиний магазин у центрі Рівного, у якому продають алкоголь після 22 години, вже незабаром найімовірніше втратить таку можливість. З початку року поблизу магазину правоохоронці зафіксували 71 злочин та й чи не усі рівняни знають народну славу "Бахусу". Тож міліціонери направили до координаційної ради з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх подання з проханням розглянути режим роботи закладу. Що вирішила координаційна рада та чого хочуть самі рівняни?

З 2002 року магазин "Бахус", що розташований у самісінському центрі міста на перехресті вулиць Соборної та Чорновола, працює цілодобово. Обмеження продажу алкоголю там якщо і було, то тимчасове. Відтак, концентрація нападів та бійок біля закладу звична річ, - переконують правоохоронці. Тепер же підготували подання до координаційної ради з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх з проханням обмежити режим роботи магазину.

Аби зменшити кількість злочинів, правоохоронці цьогоріч доставили додатковий патруль міліції, який наглядав за правопорядком. Ці дії зменшили кількість порушень, однак вони не зникли. Після того, як надіслали подання до координаційної ради, було зафіксовано ще 5 правопорушень, з них 4 - це тілесні ушкодження, два з яких кваліфікуються як тяжкі.

Тож і міліціонери, і міська влада за те, щоб магазин "Бахус" працював з 7 години до 22.

Проти обмеження роботи усього магазину представник "Бахусу".

Підняли на координаційній раді і питання продажу алкоголю молоді та неповнолітнім. Відеодоказів немає, однак такі історії чули чи не усі рівняни, - переконані члени координаційної ради. Натомість, представник магазину це категорично заперечує.

Натомість, словам міліція не вірить, тож обіцяє звернутись до прокуратури, аби остання ініціювала перевірку стосовно продажу алкоголю неповнолітнім. Чи хочуть, рівняни, щоб у "Бахусі" продавали алкоголь після 22 та робота магазину була цілодобовою, ми запитали у них самих.

В результаті координаційна рада рекомендуватиме Рівне нському міськвиконкому обмежити режим роботи магазину "Бахус" з 7:00 до 22:00 години та звернутися до податкової інспекції із проханням відкликати ліцензію на торгівлю алкоголем у цьому магазині.