У центрі Рівного в нічний час буде спокійніше. Скандально відомий магазин "Бахус" працюватиме вже не цілодобово, а з 7 до 22 години. Таке рішення сьогодні прийняли члени Рівненського міськвиконкому. Змінили режим роботи магазину через часті злочини та порушення громадського порядку у ньому та поруч.

Усім відомий магазин "Бахус" на вулиці Соборній з 2002 року працював у цілодобовому режимі. Після останніх злочинів та порушення громадського порядку в нічний час поблизу закладу терпець міського голови Рівного Володимира Хомка увірвався. Тож він доручив координаційній раді з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх вивчити ймовірні варіанти режиму роботи закладу. Результати винесли на виконком.

Щоправда, на таку пропозицію власників не погоджується не лише міська влада, а й правоохоронці. Адже вконтролювати - продають чи не продають алкоголь після 22 години з-під прилавка - майже не реально. Тож пішли законним шляхом.

Проти продажу алкоголю в "Бахусі", як показало анонімне опитування у соцмережах, і сама молодь.

Убезпечити молодь збираються міські чиновники і у напівзруйнованому парку поблизу ПДМу. Річ у тім, що на стару вежу видираються підлітки, а від неї відламуються металеві деталі. Власник вежі не встановлений, тож міська влада нині працює над отриманням прав власності на цю конструкцію. Це займе рік часу, тож щось убезпечити дітей вежу охоронятиме туристично-спортивна спілка "Рута".

Крім того, міська влада і надалі бореться із незаконно встановленими тимчасовими спорудами. Таких кіосків у Рівному більше сотні, а гаражів тисячі. Після сьогоднішнього виконкому в місті стане менше на 6 кіосків і на 10 гаражів. Щоправда, зноситимуть гаражі лише у тих дворах, де більшість мешканців цього вимагає.