Бурштинокопачі проти силовиків. Конфлікт на Дубровиччині розгорівся іще вчора. Правоохоронці зачистили родовища бурштину від старателів й затримали двох бурштинокопачів. На підмогу затриманим до райвідділку прийшло дві сотні чоловіків, які взяли міліціонерів в облогу. На підмогу правоохоронцям приїхали спецпідрозділ роти міліції громадської безпеки особливого призначення, “Грифон” та Нацгвардійці. В результаті вгамовувати натовп довелося спецзасобами. В результаті десяток постраждалих та стільки ж затриманих. Нині їх всіх з-під варти відпустили.

Десяток поранених – це лише ті, хто звернувся за допомогою до медиків. Жодного госпіталізованого, бо ж поранення здебільшого легкі – від гумових куль. Саме такими спецзасобами Нацгвардійці вчора розганяли розлючений натовп на Дубровиччині. Двісті чоловіків прийшли визволяти від правоохоронців двох побратимів. Після тривалих переговорів затриманих відпустили.

Розпочалось усе у середу. У полі поблизу села Крупове правоохоронці виявили автомобіль, нібито причетний до незаконного видобутку бурштину. Власник транспортного засобу – Ігор Слісарчук – переконує, правоохоронці налетіли на нього, коли проїжджав дорогою.

Увесь вечір чоловік провів у кайданках. Тож нині пише заяву у прокуратуру, аби там покарали винних міліціонерів. Окрім Ігоря правоохоронці затримали іще 11-тьох учасників заворушення. Один з постраждалих нині демонструє постріляні руки.

Голова районної адміністрації увесь вечір намагався вгамувати обидві сторони. Каже: протистояння не було б, якби уміли домовлятися.

За фактом хуліганства, масових заворушень та нанесення правоохоронцям тілесних ушкоджень у міліції порушили три кримінальні провадження. Та поки нікого не затримували.