В меблевих магазинах можна побачити найрізноманітніші дизайнерські меблі - супермодну, яскраву і незвичайну. Після побаченого голова просто йде обертом і хочеться негайно змінити інтерєр в будинку і накупити всього-всього. Але все не так вже просто. Ціна на такі меблі досить висока, до того ж, фахівці не втомлюються стверджувати, що старі каркаси для диванів, крісел і стільців надійніше нових варіантів. А що, якщо взяти і замість покупки нової, просто відремонтувати старі меблі?

1. Фарбування

Звичайну дерев'яну мебель можна оновити, просто пофарбувавши її. Якщо ви виявили жучків-древоточцев, необхідно продути насосом місця їх проживання і закапати гасом. Надівши рукавички і озброївшись малярським пензлем, за допомогою скипидару або етилового спирту знімаємо стару фарбу. Наждачним папером прибираємо шорсткості на оброблюваної поверхні. Ретельно підбираємо колір і склад фарби. Вона повинна бути на основі смоли алкіду, тоді меблі будуть блищати. Для того, щоб додати меблям оригінальний вигляд, можна змінити ручки і скористатися вініловими наклейками.

pic

2. Нове життя плетених меблів

Якщо нанести на плетені меблі оліфу, а потім шар безбарвного лаку, вона стане виглядати свіжіше. Перед обробкою її необхідно промити гарячим соляним розчином, а потім гарненько висушити на свіжому повітрі. Також можливі варіанти забарвлення плетених меблів за допомогою акрилової фарби і трафарету.

pic

3. Обклеювання, прикраса кольоровою мозаїкою

Якщо проявити трохи фантазії, то за допомогою шпалер, плакатів або тришарових серветок можна перетворити меблі в справжній витвір мистецтва. Клей підійде будь який: шпалерний, ПВА. Також можна створити цікаві візерунки з мозаїки, яку можна купити в будівельному магазині. Якщо з якихось причин у вас немає можливості придбати матеріал, можна зробити мозаїку з шматочків старого дзеркала або керамічної плитки.

pic

4. Ручний розпис

Якщо ви хоча б трохи вмієте малювати, то ручний розпис принесе вам ще й задоволення. Озброївшись кистями, акриловими фарбами і палітрою, ви зможете перетворити старі меблі в яскраву картину, яка кожен день буде радувати вас.

pic

5. Подушки

Яскраві подушки допоможуть зробити кімнату затишною і модною. Їх можна пошити, скориставшись нескладними викрійками та інтернет-ідеями. Такі подушки стануть яскравим акцентом у вітальні на дивані, а також внесуть романтичний настрій, розмістившись на ліжку в спальні.

pic

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як оновити ремонт за 1 день?

Як зберігати одяг без шафи: 6 оригінальних ідей