Найголовніший символ Хеловіна – гарбуз, зроблений своїми руками у вигляді страшного або смішного обличчя зі свічкою або ліхтариком. У США такий гарбуз називають світильник Джека. Якщо ваша дитина хоче зробити оригінально оформити гарбуз на Хеловін? У нас є ідеї. Ми підібрали для вас найяскравіші та незвичайні гарбузи.

Гарбуз на Хеловін своїми руками зробити просто. Для цього вам знадобиться два ножі: великий і маленький, канцелярський ножик, зубочистки, свічка, гарбуз та ідея. Намалюйте на гарбузі ескіз і починай акуратно вирізати.

pic

1.На верхній частині гарбуза намалюйте коло або шестикутник для підготовки до виготовлення отворів. Отвір має бути досить великим, щоб в нього влізла ваша рука. Стебло гарбуза має бути центром кола.

2.Виріжте верхню частину гарбуза. При цьому відрізати верхівку гарбуза потрібно під кутом, щоб краї зрізу залишилися досить широкими.

3.Визначте як буде виглядати обличчя гарбуза і нанесіть малюнок на гарбуз. Фломастером намалюйте на чистій гарбузі трикутники для очей і носа та форму півмісяця з кількома зубами зверху і знизу рота.

4.Візьміть ніж або спеціальний інструмент для різьби. Вирізуйте обличчя повільно і уникайте поспішних кроків. Щоб зберегти гарбуз довше, використовуйте рослинне масло.

5.Закріпіть свічку всередині гарбуза і запаліть її. Залишилося накрити гарбуз кришкою і вимкнути світло.

pic

Пропонуємо переглянути відео-урок, щоб зрозуміти, як правильно та акуратно вирізати гарбуз:

І пам'ятайте, що, створюючи гарбуз на Хеловін, ви робите не просто аксесуар, а виготовляєте особливий амулет, захисний талісман від злих сил. Страшне обличчя з вогнем всередині буде відлякувати від вас все недобре та погане.