(*Здавна ніч з 6 на 7 липня вважалася магічною. І тому в цей час дівчата займалися гаданням та ворожінням, щоб дізнатися свою долю.*)

Ворожіння на вінку з квітів або трав.

Отож, щоб дізнатися чи вийде дівчина заміж в цьому році, потрібно запалити свічку, поставити її у віночок та пустити на воду. Якщо вінок не потонув або свчка не погасла то дівчина вийде заміж в цьому році, а якщо потонув, то не бути її нареченою до наступного дня Івана Купала.



pic Ворожіння над водою

Потрібно в ніч з 6 на 7 липня вийти до водойми і прошепотіти над водою своє бажання. Після цього киньте туди невеликий камінець. Якщо, навколо нього з'явилася парна кількість округлень, то бажання обов'язково здійсниться, а непарна означає, що цього не буде.

Ворожіння на цибулині

Потрібно на взяти декілька цибулин, на кожній написати ім'я хлопця. Після цього опустити їх у воду і, яка перша проросте, той хлопець, чиє ім'я на ній, і є твоєю долею. Також на одній із цибулин можна написати "незнайомець", можливо ти ще не зустріла свою другу половинку.

Ворожіння на колечку

Необхідно взяти склянку з водою. Туди обережно опустити своє золоте чи срібне колечко. Потім потрібно через воду дивитися у середину колечка, де повинний з'явитися силует коханого.

Ворожіння на улюблених квітах

Для даного ворожіння потрібно взяти дві улюблені квітки, на ніч з 6 на 7 липня помістити їх у тазик з водою.

Якщо вранці квіти будуть далеко одна від одної, то не бути тобі разом з хлопцем на якого ворожила. Якщо ж квіти зійдуться і будуть триматися разом, тоді тебе очікують тривалі та міцні стосунки з цією людиною.

pic Ворожіння на травах Якщо 6 липня перед заходом сонця зібрати 7 різних трав, то вночі Вам присниться віщий сон.

Також, щоб отримати відповідь на запитання про заміжжя, дівчата не дивлячись повинні набрати в долоні квіти і покласти під подушку. Вранці перевіряли чи є там 12 різних видів трав. Якщо так, то дівчина в цьому році вийде заміж.

Ворожіння на папірцях

Перед сном потрібно на 12 папірцях написати бажання. Потім покласти їх під подушку і вранці 7 липня дістати 1 папірець. Бажання, яке на ньому буде в цьому році і здійсниться.

pic