Все для того, аби діти з найвіддаленіших куточків області мали змогу зручно дістатися до навчального закладу. Участь у тендері взяли 3 фірми. Кажуть, всі чотириколісні - від вітчизняного виробника. Відколи почнуть їздити новенькі шкільні автобуси та скільки коштує комфорт для учнів - далі у сюжеті.

Дитяча радість чи привід для суперечок. Нещодавно навчальні заклади шести районів області отримали новенькі автобуси. Діти, яким доводилось щодня ходити пішки до школи, тепер їхатимуть у зручному та комфортабельному транспорті. На закупку 9 автобусів з обласної скарбниці витратили більше 11 мільйонів гривень. Виробник, переконують, вітчизняний. Принаймні, у цьому запевнили представники фірми, які виграли тендер. Втім, одразу виникло чимало суперечок щодо країни-виробника.

Після закупки 9 шкільних автобусів проблема з довезенням учнів до школи не зникла. Тож вирішили провести ще один тендер і закупити 10 автобусів. Участь у ньому взяло 3 фірми. Серед них знову "Мрія", з якою, власне, і пов'язували скандал. Повторюють, пропонують автобуси вітчизняного виробництва. Ціна за одну одиницю коливається від 1 млн 320 тисяч до 1 млн 680 тисяч гривень.

Результати тендеру будуть відомі за 20 днів. Закупити і здати в експлуатацію шкільні автобуси зможуть вже з початком навчального року. Однак, є одне але...