Упродовж січня-липня 2016 року до ДПІ у м. Рівному від жителів міста надійшло 1045 декларацій про майновий стан та доходи, у яких заявлено до повернення суми податку з доходів фізичних осіб в зв’язку з реалізацією ними права на податкову знижку.

За словами начальника відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб ДПІ у м.Рівному Наталії Фесовець, найбільше громадян подали декларації на отримання податкової знижки у зв’язку з витратами на навчання – 721 декларацію.

- Крім того, рівняни декларували доходи з метою отримання знижки у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами, сплатою страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, витратами у вигляді пожертвувань тощо, - каже Наталія Фесовець.

Відтак, за наслідками перерахунків цим громадянам нараховано до повернення 1,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, з яких майже один млн. грн. податку, або 77 % визначеної суми вже повернено.

Нагадуємо, що декларацію на податкову знижку ще можна подати до 31 грудня. Разом із нею подаються документи для підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки, повідомляє прес-служба ДФІ.