Дизайнери стверджують, що чорна стеля допомагає вирішувати масу завдань. Наприклад, вона може візуально змінювати пропорції приміщення або “ховати” недоліки ремонту. Дізнайтеся, з яких ще причин варто звернути пильну увагу на чорну стелю.

Чорна стеля – це свого роду бунт проти стандартів. Більшість з нас звикло до білих або як мінімум світлих стель. Тому щоб вибрати інший варіант, потрібно бути впевненим у собі і мати вагомі аргументи. Ознайомимося з ними.

Причина № 1. Гармонія в інтер’єрі

Безсумнівно, чорна стеля стане відмінним рішенням для тих приміщень, де є і інші елементи інтер’єру чорного кольору. Загальна “картинка” стане цілком завершеною і гармонійною.

pic

Причина № 2. Увага до деталей

Чорна стеля візуально виділяє оздоблення дверей і вікон. Вона привертає увагу до різних рельєфних елементів інтер’єру, які виглядають в такому випадку дуже цікаво і яскраво.

pic

Причина № 3. Знижуємо стелю

Деколи висока стеля не додає повітря приміщенню, а робить його занадто похмурим і неживим. Якщо зробити стелю чорною, то вона буде здаватися нижче, а приміщення буде виглядати набагато цікавіше.

pic

Причина № 4. Віддаляємо стелю

Дивно, однак, чорний колір може не тільки опустити, але і підняти стелю. Для цього достатньо лише пофарбувати верхню частину стін по периметру кімнати в чорний колір або оформити стелю так, щоб її межі були розмиті і переходили на стіни у вигляді малюнків.

pic

Причина № 5. Ховаємо труби і балки

Якщо в приміщенні потрібно замаскувати труби або несучі конструкції (таке можна часто зустріти в підвальних приміщеннях), то чорний колір доведеться як не можна до речі. Набагато простіше просто пофарбувати стелю, ніж споруджувати гіпсокартонні конструкції, з’їдаючи тим самим частину простору.

pic

Причина № 6. Зонуємо простір

Існує маса варіантів для зонування простору. Чорна стеля – один з таких ефектних прийомів. Якщо пофарбувати в чорний лише частину стелі в приміщенні з відкритим плануванням, то це візуально виділить зону, розташовану нижче.

pic

Причина № 7. Думаємо про свободу підлітка

Підлітки в силу свого віку часто прагнуть до свободи, бунту і протесту. Чорна стеля буде символізувати такий стан душі вашого чада, дозволить дитині зрозуміти, що ви на його боці і готові підтримати. Крім того, розклеєні на стінах постери із зображенням музичних зірок, артистів кіно і інших кумирів, графіка будуть виглядати дуже ефектно і стильно. Зрештою, перефарбувати стелю можна практично в будь-який момент.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ

Джерело