Це сталося на цвинтарі, де ховають померлих жителі двох сіл – Великого та Малого Стидинів у Костопільському районі. У Світлани Миколаївни тут поховані батьки. Дізнавшись страшну звістку, жінка покинула всі справи у Костополі і приїхала в село.

Світлані Миколаївні пощастило. Могили її батьків виявились неушкодженими. А от сусідні поховання повністю понищені. За ніч вандали перекинули і зруйнували 36 пам’ятників. Досі тут такого не бачили. Селяни, розлючені цим випадком, захотіли самосуду над вандалами. Добре, що міліція знайшла їх раніше, - розповідає сільська голова, яка також постраждала від вандалів.

Обидва підозрюваних – з неблагополучних сімей. Спершу вони пили горілку, коли ж вона закінчилась, вирішили завітати на кладовище.

22-річний Юрій, який зараз знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, погром на кладовищі пояснює лише одним словом.

З 14-річним Ярославом правоохоронці провели профілактичну бесіду і відпустили. Адже йому ще немає 16-ти і за цей злочин його не судитимуть, - пояснюють у міліції. А от Юрію світить до 3 років в’язниці. До того ж, кілька місяців тому він уже був умовно засуджений за крадіжку.