Вони відпочивали на річці Стир поблизу села Плюшева у Радивилівському районі. Тут, на глибині 5-ти метрів, львів’янин Юрій Стахурський під час підводного полювання натрапив на артилерійський снаряд.

Про небезпечну знахідку Юрій Стахурський сповістив еменесників. Знешкоджувати її взялися піротехніки з Хмельницького, які мають досвід у підводному розмінуванні. Приїхавши на місце, вони обстежили дно річки і натрапили на ще один снаряд.

Обидва знайдені боєприпаси – 76 міліметрові артснаряди часів Другої світової війни. Щоб їх обстежити, піротехніки на кілька годин занурились під воду. Врешті-решт вирішили: піднімати боєприпаси на поверхню не будуть – вони у бойовому стані і можуть вибухнути від найменшого удару. А це означало одне: підривати снаряди будуть під водою.

Під час знешкодження боєприпасів ніхто, окрім риби, не постраждав, - розповіли рятувальники. Людей, які відпочила неподалік, евакуювали у безпечні місця. Тим часом еменесники нагадують: якщо ви натрапили на підозрілий предмет, який може виявитись вибухонебезпечним, негайно звертайтесь в органи виконавчої влади.