Замість засідання комісії — формальний підпис. Таким чином ЖКП Рівного вирішили списати будинки зі свого балансу. Депутати Рівненської міськради виступили проти цього, аргументуючи, що потрібно дотримуватися закону. Чи підуть на це комунальники і чому “лінуються” виконувати свої функції — далі в матеріалі.

До складу комісії мали увійти представники УЖКГ Рівного, “жеків”, мешканці багатоповерхівок, які списують з балансу, та депутати, закріплені за округами, де знаходяться будинки.

Засідання комісії мало відбуватися по кожному багатоквартирному будинку, який “знімають” із балансу. Втім, комунальники вирішили спростити собі завдання і підійти до цього суто формально.

За словами депутата Назарія Поліщука, така ситуація склалася і з будинком, де він проживає.

- Створивши ОСББ, ми хотіли отримати всю необхідну документацію на будинок. Коли мешканці звернулися у ЖКП, то їм сказали, що депутат від округу відмовився підписати документи. Я поцікавився у колеги чому. У відповідь почув, що на засідання комісії його взагалі не запрошували, а запропонували просто підписати акт. Це ж ненормально, - каже міський обранець.

У такій же ситуації опинився і депутат Святослав Євтушенко.

- Нещодавно мені зателефонували з “жеку” і сказали приїхати, підписати документи про списання із балансу будинку. Я ж запропонував проводити засідання комісії і все робити, як визначено законом. Тому що депутат має знати за що підписується, поспілкуватися із мешканцями, ознайомитися із ситуацією у будинку, - зазначив Святослав Євтушенко.

У результаті, члени комісії з питань міського господарства Рівне нської міськради запропонували начальникам ЖКП проводити засідання комісії відразу по кількох будинках, які потрібно списати, та все ж запрошувати депутатів від округів. Якщо ж ті відмовляться — повідомляти голів фракцій.

Комунальники обурилися, мовляв, телефонувати до 42 депутатів — для них зайвий клопіт. Та й як вони мають турбувати голову ОДА, який також є міським обранцем і закріплений за одним із округів. "Телефоном",- жартома порадили депутати, і запропонували поділитися номером.

Неохоче, але начальники ЖКП все ж пообіцяли проводити засідання комісії фактично, а не лише давати на підпис відповідний акт. А чи виконають обіцянку — покаже час.