Книги нашого земляка Сергія Гридіна "Незрозумілі" та "Не-ангел" потрапили у короткі списки XVIII Всеукраїнського рейтингу "Книжка року 2016".

Радісною новиною автор поділився у себе на сторінці в соцмережі.

Сергій Гридін - письменник, переможець у номінації «Краще видання для дітей» у конкурсі «Краща книга Рівне нщини 2012», директор літературного фестивалю для дітей «Дивокрай 2013». У 2012 році його книга «Федько у пошуках чупакабри» потрапила до довгого списку премії «Книга року ВВС». Народився у містечку Здолбунів Рівне нської області 8 липня 1971 року.

Працює бухгалтером-економістом. Був мобілізований, служив у зоні АТО.

Автор книг «Федько, прибулець з інтернету», «Федько, прибулець з інтернету», «Федько у віртуальному місті», «Федько у пошуках чупакабри», «Не такий» («Видавництво Старого Лева», 2013) та ін.

Всеукраїнський рейтинґ «Книжка року» заснований 1999 року і щорічно визначає кращі книжки, видані в Україні. Успіх проекту дозволив перетворити його на щорічну загальнонаціональну повномасштабну рейтингову акцію, яка триває впродовж цілого року.

Експертами рейтинґу є провідні книгознавці, критики, вчені-гуманітарії, відомі письменники, політологи різної естетичної та ідеологічної орієнтації, журналісти та редактори популярних періодичних видань, культурологи, народні депутати, керівники відповідних державних установ (усього близько 100 осіб). Експертна рада визначає кращі книжки вітчизняного видавничого асортименту поточного року в 7-ми номінаціях (кожна має три підномінації), що відповідають основним секторам українського книжкового ринку.



pic



pic