Аналіз відвідуваності депутатами Рівнеради сесій та засідань комісій проводять не вперше. Та лише у 2016 році вперше з'явилась можливість відкликати депутата, якщо він пропустив більше половини таких засідань.

Досліджували роботу депутатів за двома критеріями: кандидати на відкликання (пропустили понад 50 % засідань сесій та комісій) та депутати-прогульники (пропустили понад 25% засідань сесій та комісій).

- Багатьох депутатів їхні пропуски дивували, та коли мова заходила про офіційні документи, які це підтверджують, м'якше реагували, - каже координатор ГР «ЧЕСНО» у Рівне нській області Віталій Примак.

Кандидатів на відкликання у Рівне раді за 2016 рік виявилося аж три.

Серед них - голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко, який пропустив 100% засідань комісії з питань транспорту, зв’язку та екології.

Другий у списку підприємець Олександр Бабат, який пропустив 90% засідань комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальної власності та 40% сесійних засідань.

- Окрім того депутат фігурує у кримінальному провадженні, тому стає найреальнішим претендентом на відкликання, - зазначає активіст ГР «ЧЕСНО», керівник рівненського осередку ГО "Молодь-ДІЄ" Роман Оксенюк. - Його також через це був виключений з фракції.

Третій у списку - офіційно безробітний Олег Дзецько, який пропустив 58% засідань комісії з питань міського господарства та 15% сесійних засідань.



pic

Причини прогулів депутати називають різні - від зайнятості до... неофіційної роботи, яка не дозволяє постійно перебувати у місті.

У випадку, що за прогули цих депутатів відкличуть, на їх місце прийдуть начальник Рівне нського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг міста Рівне Віктор Климук, екс-нардеп Валентин Королюк та пенсіонерка Любов Гаврон відповідно.

Хто пропустив найбільше сесійних засідань та комісій, а також інструкцію, як відкликати депутата читайте згодом.