В квітні доступні більше десятка конкурсів для літераторів-початківців та досвідчених майстрів слова, як прозаїків, так і поетів та сценаристів, а також для фільммейкерів, фотографів та архітекторів — можливості проявити свій талант, позмагатися з достойними суперниками та виграти цінні призи. Молодим лідерам буде цікаво взяти участь в актуальних тренінгах та проектах. Цього місяця цікаві можливості для себе знайдуть як творчі особистості, так і аналітики та прагматики.

ФОТОКОНКУРС «TRAVELS & BOOKS»

В рамках року розвитку туризму в Україні, Бібліотека на Мулярській (ЦМБ ім. Лесі Українки) вирішила провести конкурс тревел-фотографій «TRAVELS & BOOKS». Якщо Ви любите подорожувати та читати і у вас знайдеться пару знімків, де поєднано обидва ваших захоплення, то запрошуємо вас до участі у нашому конкурсі.

Дедлайн: 1 квітня

Локація: Львів, Україна

Вартість: безкоштовно

ПЕРШИЙ КОНКУРС ВІДЕОПОЕЗІЇ «МОНОКЛЬ» 2017

Перший конкурс відеопоезії «МонОкль» 2017 — це мистецький трамплін для молодих українських авторів та режисерів, які мають про що розповісти вибагливому глядачеві. Це заразом і справжній поєдинок для тих, хто вміє бути собою не лише у рядках, а й у непроминальних кадрах, для тих, хто достеменно знає, як дивитися на світ через товщу об’єктива, фільмуючи не просто епізоди, а промовисті емоції.

Дедлайн: 5 квітня

Локація: Тернопіль, Україна

Вартість: безкоштовно

ПРОЕКТ-КОНКУРС СТУДЕНТСЬКИХ ПУБЛІКАЦІЙ «ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИДАТКІВ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ»

Бюджетний моніторинг, аналіз ефективності витрачання коштів — на сьогодні вкрай важливі напрями роботи громадянського суспільства. Саме тому, як говорять організатори, виникла ідея проведення такого конкурсу серед студентів та залучення їх до аналізу та моніторингу видатків місцевих бюджетів. 8 березня розпочався перший етап проекту-конкурсу студентських публікацій «Ефективність видатків органів місцевого самоврядування», що організовується «Експертно-аналітичною групою «Акцент», кафедрою фінансів ім. С. І. Юрія ТНЕУ та за фінансової підтримки Громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля».

Дедлайн: 5 квітня

Локація: Тернопіль, Україна

Вартість: безкоштовно

КОНКУРС СЦЕНАРІЇВ ДО КОМІКСУ «РІПЛІ» ВІД ФЕНЗІНУ «ПІДВАЛ»

Оголошено конкурс сценаріїв до коміксу, який має вийти в збірці «Ріплі» (листопад 2017). Комікс розрахований на 10 сторінок. Вимог до об’єму сценарію нема, просто виходьте з того, що комікс буде невеликий.

Дедлайн: 6 квітня

Локація: Львів, Україна

Вартість: безкоштовно

TУРИСТИЧНИЙ ПРОЕКТ «UMAN TRAVEL»

Ти завжди хотів побувати в Софіївці, побачити маленький Ізраїль, прогулятися підземеллями, де, за легендою, свої скарби ховали гайдамаки, — тоді проект “Uman Travel” саме для тебе! Три дні незабутнього відпочинку в Умані. Цікаві екскурсії, тренінги та майстер-класи, поселення в кращих готелях міста та насичена розважальна програма — чекають на учасників проекту з 27 по 29 квітня. До участі запрошуються: журналісти, громадські діячі та творчі особистості, що мають зв’язки з ЗМІ свого міста, віком від 18 до 28 років.

Дедлайн: 10 квітня

Локація: Умань, Україна

Вартість: безкоштовно

КОНКУРС «ЛІТЕРАТУРНА НАДІЯ ДНІПРА – 2017»

Мета конкурсу: пропагувати читання новітньої української літератури, ознайомити читача з творчістю молодих українських поетів і прозаїків, а також дати шанс новітній українській літературі гідно представити себе в інформаційно-культурному просторі Дніпропетровської області та всієї України. Для оцінки надісланих на конкурс творів створено журі, до складу якого увійшли представники Центральної міської бібліотеки, письменники, журналісти, мовознавці з Дніпропетровської та інших областей України.

Дедлайн: 10 квітня

Локація: Дніпро, Україна

Вартість: безкоштовно

ПРИЙОМ ПРОЕКТІВ НА ФЕСТИВАЛЬ «КИЇВСЬКІ ЛАВРИ»

Оголошено прийом проектів на участь у XII Міжнародному фестивалі поезії «Київські лаври», що пройде в Києві 24-28 травня 2017 року. Проекти приймаються українською й російською мовами до 15 квітня 2017 року. Міжнародний фестиваль поезії «Київські Лаври» — одна з найбільш масштабних й авторитетних літературних подій на пострадянському просторі. Засновником і беззмінним організатором фестивалю є Журнал про сучасну культуру «ШО».

Дедлайн: 15 квітня

Локація: Київ, Україна

Вартість: безкоштовно

МІЖНАРОДНИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ У ВІРМЕНІЇ

Взяти участь можуть автори художніх і документальних фільмів. Єреванський міжнародний кінофестиваль «Золотий абрикос» відбудеться з 9 до 16 липня. Тема фестивалю — «Перехрестя культур і цивілізацій». На фестиваль приймають фільми, які показують різні етнічні групи, релігії і народи. У межах фестивалю пройде міжнародний конкурс у номінаціях для художніх і документальних фільмів. До конкурсу приймають фільми, роботу над якими завершили після липня 2015 року.

Дедлайн: 15 квітня

Локація: Єреван, Вірменія

Вартість: безкоштовно

КОНКУРС «TELL US THE + OF YOUR ERASMUS+»

Хочеш поділитись своєю історією участі в програмі Erasmus і отримати за це грошову винагороду або ваучер на подорож Завантажуй своє фото або відео зі своєю надихаючою історією зі 100 слів, якщо ти брав участь в будь-яких програмах Erasmus+ та вигравай.

Дедлайн: 15 квітня

Локація: світ

Вартість: безкоштовно

ЄВС-ПРОЕКТ У ФІНЛЯНДІЇ

НГО «Стелла» шукає волонтера на довгостроковий ЄВС проект у Фінляндії. Витрати на транспорт, харчування, проживання, страхування та кишенькові гроші покриваються грантом від Європейської Комісії.

Дедлайн: 15 квітня

Локація: Janakkala, Фінляндія

Вартість: безкоштовно

ПЕРШИЙ КОНКУРС «СУЧАСНА УКРАЇНСЬКА ПРОЗА»

Мета конкурсу: пошук яскравих особистостей, що мають свою, самобутню правду про те, якою має бути сучасна українська література та українська культура в найширшому сенсі. Тих, хто мислять категоріями укрсучліту та/або вдоволені напрямом його «діяльності», просять роботи не надсилати.

Дедлайн: 15 квітня

Локація: Україна

Вартість: безкоштовно

КОНКУРС НАЙКРАЩОГО КНИЖКОВОГО ДИЗАЙНУ-2017

VII міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» та Goethe-Institut в Україні за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та фонду «Buchkunst», культурно-видавничого проекту Читомо визначають найкращий книжковий дизайн цього літературного сезону. До участі в конкурсі українські видавництва можуть подавати книги, які були надруковані в період з травня 2016 по травень 2017 та створені українськими дизайнерами / ілюстраторами. Від одного видавництва може бути подано до 5 книжок.

Дедлайн: 17 квітня

Локація: Україна

Вартість: безкоштовно

КОНКУРС ПРОЕКТІВ МОЛОДИХ АРХІТЕКТОРІВ УКРАЇНИ «YOUTH COMPETITION 2017»

Освітня платформа CANactions оголошує про початок Конкурсу проектів молодих архітекторів України «Youth Competition 2017». До участі в Конкурсі запрошуються студенти та випускники архітектурних факультетів українських ВНЗ віком до 35 років. Переможці отримають можливість безкоштовно навчатись у магістратурі Інституту архітектури Дессау (DIA / Німеччина) та взяти участь у серії воркшопів Європейської Архітектурної Студентської Асамблеї [EASA] у Данії цього літа.

Дедлайн: 23 квітня

Локація: Україна

Вартість: безкоштовно

КОНКУРС «НОВЕЛА ПО-УКРАЇНСЬКИ»

Журнал «Країна» оголосив новий Конкурс «Новела по-українськи». Обсяг творів — щонайбільше 10 тис. знаків неопублікованого раніше тексту. Твір переможця надрукують у журналі влітку 2017 року. Також переможець отримає грошову винагороду у розмірі 5 тис. грн з урахуванням усіх утриманих податків і зборів. Своєю участю в конкурсі автор дає згоду на публікацію новели на сайті Gazeta.ua, в «Газеті по-українськи» й журналі «Країна» та згоду на опрацювання, збереження й використання його персональних даних.

Дедлайн: 1 травня

Локація: Україна

Вартість: безкоштовно

КОНКУРС «ІННОВАЦІЇ – БІЗНЕС – ОСВІТА»

Мета проекту — активізація підприємницького духу у молодих людей різних спеціальностей, розвиток молодіжного малого та середнього бізнесу шляхом створення платформи комунікації між початковими підприємцями та тими, хто вже отримав вражаючий результат, займаючись своєю справою. Проект передбачає проходження тренінгів, відвідування майстер-класів, воркшопів, комунікації з провідними підприємцями та менеджерами регіону.

Дедлайн: 1 травня

Локація: Україна

Вартість: безкоштовно

ДЖЕРЕЛО


Використай свій шанс. Спробуй, можливо саме ти станеш переможцем одного із проектів.

Не забувай ділитися з нами усім-усім у соціальних мережах.

Ми в соціальних мережах: ВК ФБ