Якщо ти вдома постійно почуваєшся втомленим і не в настрої,то уважно придивися до своєї кімнати. Можливо, в ній темно і навіть трохи похмуро?

Тоді спробуй щось змінити. Адже, брак світла часто стає причиною похмурого стану. Вчені навіть довели, що в добре освітленому приміщенні людина відчуває себе активнішою і веселішою.

Ми підібрали декілька простих способів, які допоможуть зробити вашу кімнату світлішою.

1. Поєднуй робочі світлі поверхні з темними.

Особливо ця порада підходить для кухні. Якщо підлога і шафки темного кольору, встанови світлі робочі поверхні. І ти одразу побачиш, що стане просторіше.

pic 2. Використовуй вбудовані або підвісні світильники.

Звучить банально, але не всі можуть похвалитися наявністю таких освітлювальних приладів! Вони не тільки наповнюють кімнату світлом, але і виглядають дуже стильно і сучасно.

Проте, і настільний світильник нічим не гірший.



pic 3. Використовуй можливості дзеркал.

Дзеркало також впливає на освітленість кімнати. Розташуй його таким чином, щоб в ньому відбивалося вікно і світла стіна. Навіть неважливо, якого розміру і форми дзеркало, - його правильне розташування допомагає збільшити кількість світла в приміщенні.



pic 4. Дотримуйся балансу між темним і світлим.

Наприклад, якщо стіни твоєї спальні темні, то використовуй світлу постільну білизну. Так відразу створиш атмосферу затишку і релаксу.

pic 5. Декоруй вікна світлими шторами.

pic 6. Внеси трохи жовтого кольору.

Якщо від білого кольору іноді віє холодом, то жовтий обов'язково зігріє і зробить приміщення особливо комфортним.



pic

Не бійся додавати світлі елементи в темне приміщення. Навіть найпростіші деталі допоможуть не тільки трохи освітлити похмуру кімнату, але і стануть відмінним дизайнерським рішенням.

pic Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як створити затишок в оселі. Цікаві ідеї

Як розділити кімнату на різні зони? [ФОТО]